Pitztal

52 Wintersport aanbiedingen gevonden &&

Pitztal is een echt familiegbied waar fikse kinderkortingen worden gegeven voor ouders met kleine kinderen. Dat merk je aan de vele voordelige familiehotels, maar ook aan de skipassen. Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis skiën met de Bambini Freipass.

Skigebieden in het Pitztal
Hochzeiger is het grootste skigebied van het Pitztal. Door de komst van de ‘Zirbenbahn’ in 2009 is skigebied Hochzeiger uitgebreid met twee nieuwe, rode pistes bij het bergstation: de ‘Zirbenpiste’ en de ‘Panorama abfahrt’. Vanaf december 2011 is ook de zwarte ‘Zirbenfall’ piste. Hochzeiger is in twee jaar tijd uitgebreid van 45 naar 54 km aan pistes.

Pitztaler Gletscher Skigebied
Pitztaler Gletscher (37 km) reikt van 1.740 tot 3.440 meter en beschikt over 3 km blauwe pistes, 30 km rode pistes en 4 km zwarte pistes. Nergens in Oostenrijk kun je een hoger punt bereiken per skilift dan met de Pitz Panorama Bahn. De naam zegt het al: het uitzicht is indrukwekkend! Met deze kabelbaan wordt een hoogte van 3.440 m bereikt. Half april 2012 wordt verder gegaan met de vervanging van de Pitz Panoramabahn door de Wildspitzbahn. Met deze lift met zijn 8-persoons gondels met stoelverwarming bereik je binnen 6 minuten het bergstation. Iedereen kan afdalingen maken van de Wildspitze (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Waar de liften stoppen, kan er met gids nog een tour naarboven gemaakt worden naar 3.774 meter. De Wildspitze geldt als de hoogste top van Tirol, de één na hoogste van Oostenrijk. Alleen de Grossglockner is hoger met zijn 3.798 meter