De Top 10 met voordeligste skiresorts

  1. admin
  2. 7 August 2012 19:05

De Top 10 met voordeligste skiresorts

Goedkoop skiën doe je in Oost-Europa, blijkt uit een recente lijst die Price of Travel samenstelde. Deze budgetreiswebsite zet de tien goedkoopste skiresorts ter wereld op een rijtje. Op de volgende tien reisbestemmingen kun je goedkoop wintersporten, maar om ze te vinden is een landkaart handig.

Price of Travel vergeleek in totaal 33 skiresorts op hun prijs en lette daarbij op transport-, accommodatie- en skiliftkosten en de prijs van een skiuitrusting. Op zijn website plaatste Price of Travel onder meer ook de duurste ski- en wintersportresorts.

De 10 voordeligste skiresorts:

1. Harrachov, Tsjechië

135km ten noordoosten van Praag

Harrachov is één van de bekendste skiresorts in Tsjechië en ligt nabij het Reuzengebergte. Het is het op twee na grootste skigebied van het land en erg populair onder zowel skiërs en snowboarders. Vooral de vele après-skimogelijkheden worden erg goed gewaardeerd.

 

 

2. Zelezna Ruda, Tsjechië

Gelegen tussen München en Praag

Dit skigebied in de Bohemen reikt van tot maximaal 1200 meter hoogte. Het is ondanks dit een sneeuwzeker gebied, maar niet ideaal voor de gevorderde en veeleisende skiër. Zelezna Ruda is echter wel een goed resort om je skicarrière in te beginnen.

3. Pamporovo, Bulgarije

230km ten noordwesten van Sofia

Pamprovo is een kleiner wintersportgebied in Rhodopen, Bulgarije en kent in totaal 27 kilometer aan pistes. Het aangelegen dorpje Pamporovo kent veel skivoorzieningen en is uitgerust met acht skiliften die wintersporters naar de pistes kunnen brengen.

 

4. Bled, Slovenië

55km ten noordwesten van Ljubljana

Bled, ook bekend onder de Duitse benaming Veldes, is een stad in Slovenië dat bekend staat om het grote meer in het centrum. Bled kent drie grote skipistes, maar ook twee exclusievere skiresorts die iets verder weg liggen. De Kobla en de Vogel skigebieden zijn met de auto in zo’n dertig minuten te bereiken.

5. Vemdalen, Zweden

515km ten noorden van Stockholm

Op 512 meter hoogte in de Jamtlands van Zweden ligt het skidorp Vemdalen. Qua bereikbaarheid staat Vemdalen niet erg hoog op de lijst: via het dorp is het skigebied onbereikbaar en het is ook niet mogelijk om vanuit het skigebied terug naar het dorp te skiën. Je moet er wat voor over hebben om goedkoop te skiën.

6. Bansko, Bulgarijë

150km ten zuiden van Sofia

Het compacte skigebied Bansko bied een behoorlijk aantal kilometers sneeuw. Vooral de noordelijke helling van de Todorkaberg is ideaal om een middag te besteden. Een bolletjeslift brengt je vanuit het dorp naar de berg, waar geoefend kan worden. Vanuit de oefenweide kunnen doorgewinterde sporters met andere liften door naar de échte piste.

7. Poiana Brasov, Roemenië

170km ten noorden van Boekarest

Skiën op een steenworp afstand van het kasteel van graaf Dracula? Het kan in Roemenië! Het bereikbare Poiana Brasov skiresort ligt op slechts 165 kilometer afstand van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Je treft er vier enorme bergen aan, te weten de Postaravu (1799 meter), de Piatra Mare (1848 meter), de Piatra Craiului (2238 meter) en de Bucegi (2505 meter).

8. Lenggries, Duitsland

40km ten zuiden van München

Het Duitse Lenngries staat vooral als kuuroord bekend vanwege de schone berglucht. Het traditionele dorp is een Walhalla voor wintersporters: ze zijn er van alle gemakken voorzien, waaronder zelfs een oppas-service voor kleine kinderen. Na het skiën kan er in het centrum bovendien heerlijk gedineerd worden in het dorp zelf of in één van de naburige bergdorpjes.

9. Sauze d’Oulx, Italië

220km ten westen van Milaan

Skiresort Sauze d’Oulx is één van de grootste in het Italiaanse Vialattea en kent drie goed gewaardeerde skischolen. Het gebied kent een overweldigende en diverse natuur, die per piste verschilt. Van het bergachtige gebied rondom hBasset Col op 2500 meter hoogte tot de naaldbossen van het dorp zelf op 1550 meter hoogte. Sauze d’Oulx is een velbegeerde skibestemming voor veel sneeuwtoeristen.

10. Kranjska Gora, Slovenië

80km ten noordwesten van Ljubljana

We sluiten de top tien af met het Sloveense Kransjka Gora, gelegen in Gorensjka. Dit skidorp ligt vlakbij de grens van Oostenrijk en Italië en aan het nationale park Triglav. De omgeving is er dan ook fantastisch. Kransjka Gora is makkelijk te bereiken, aangezien het net dichtbij de snelweg ligt.


Plaats een Reactie